In 1971 is door vrijwilligers van de Open Hof kerk te Katwijk aan den Rijn het idee geboren om een centrum voor de jeugd te openen. Met beperkte middelen werd er begonnen om activiteiten te organiseren voor de jeugd.

Eind jaren tachtig is er begonnen met de nieuwbouw van het centrum. De jeugd heeft nu echt een eigen plek in Katwijk aan de Rijn. Na vele jaren van verschillende vrijwilligers en besturen is “De Boemerang” nog steeds een begrip in Katwijk. Meer dan veertig jaar na de oprichting staat er nu een modern jongerencentrum met vele mogelijkheden. De vrijwilligers hebben zich de afgelopen jaren ingezet om het centrum te draaien.

Vele lokale en landelijke bandjes hebben op het podium gestaan in “De Boemerang”. En ook voor de jeugd komen themafeesten zoals tropische party, zwart-wit party en apr ski party met regelmaat terug in de programmering.

De vrijwilligers gaan grote projecten ook niet uit de weg. Zo hebben zij 3 grote benefietsconcerten georganiseerd in de Open Hof kerk. De bekende Nederlandse band Volumia naar Katwijk gehaald tijdens het 30 jarig jubileum. Een buiten concert georganiseerd tijdens het 35 jarig jubileum met Try Out. En natuurlijk niet te vergeten de jaarlijkse najaarsfeesten in augustus.

De Boemerang kan alleen maar bestaan dankzij de inzet van onze enthousiaste vrijwilligers. Op donderdag, vrijdag en zaterdagavonden verzorgen zij uitvoerende en organiserende taken als: achter de bar staan, muziek draaien, optredens van bands/DJ’s regelen, (thema) feestavonden organiseren en ervoor zorgen dat onze bezoekers het naar hun zin hebben. Hier mag ook de jaarlijkse Feestweek niet ontbreken.

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers die het leuk vinden om op avonden en/of de Feestweek mee te helpen! Als je interesse hebt, loop dan gerust bij ons binnen. Je kunt natuurlijk ook een mail sturen, dan nemen wij contact met jou op.

Colofon